Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES

Website automatisch vertaald – contacteer ons bij eventuele fouten.

Vrijwilligerswerk in Moshi

Volunteer Abroad Alliance - Tanzania - flag

Tanzania

Share

over Tanzania

Als je je ogen sluit en het typische romantische beeld van Afrika voor ogen haalt, zullen er hoogstwaarschijnlijk beelden van Tanzania verschijnen; de migratie van wilde beesten langs een schijnbaar eindeloze savanne; de sneeuw en gletsjers van de Kilimanjaro; de statige Masai strijders; de exotische met palmbomen omzoomde stranden van Zanzibar. Het is er allemaal.

Tanzania heeft enkele van de meest indrukwekkende nationale parken en wildreservaten in Afrika. Het Serengeti National Park wordt beschouwd als de belangrijkste plek van het continent om te zien hoe dieren in het wild ongehinderd door uitgestrekte vlaktes zwerven.

Binnen de steile wanden van de Ngorongoro-krater woont de grootste populatie Afrikaanse zoogdieren. Dan mogen we zeker niet het Selous wildreservaat vergeten, dat in oppervlakte groter is dan België en Nederland en op de UNESCO werelderfgoed lijst staat.

Nog verder van de platgetreden paden liggen de parken in het uiterste westen van het land. Deze bieden de unieke kans om chimpansees op te sporen in hun natuurlijke habitat aan de rand van het Tanganyika-meer, één van de grootste meren in Afrika.

Bovendien heeft Tanzania een prachtige kustlijn van niet minder dan 804 km met parelwitte stranden met een aantal prachtige eilanden voor de kust. Het staat bekend als de Swahili Coast. Dit was een favoriete stop op oude handelsroutes tussen het Indiase subcontinent en het Midden-Oosten. Specerijen, juwelen en slaven passeerden hier en brachten een mengeling aan culturele rijkdommen die vandaag de dag nog steeds zichtbaar zijn.

Tanzania heeft ook geen tekort aan bergen. De meest opvallende is uiteraard de met sneeuw bedekte Kilimanjaro en is tevens de hoogste berg van Afrika met 5.895 m.

Tanzania heeft meer dan 120 verschillende etnische groepen en culturen, maar het heeft weinig etnische of religieus geweld gezien waarvan andere naties in de regio wel het slachtoffer waren. In feite is het land een rustige plaats en omarmt het zijn multiculturele erfgoed, wat bijdraagt ​​aan zijn brede aantrekkingskracht.

over Moshi

Moshi, gelegen aan de voet van de Kilimanjaro, is het koffieproducerende centrum van het land. Rondom de stad en op de hellingen van de Kilimanjaro zijn er grote plantages van koffie die het gebied bedekken.

Koffie is een steunpilaar van het leven in Moshi. De seizoensgebonden koffie-veilingen, waarbij groothandel koffie wordt aangeboden, verpakt en verkocht aan internationale kopers, is een evenement dat je niet mag missen als je in de stad bent. Naast de koffie-veiling, geeft de koffiebranderij van Moshi een heerlijk ruikend inzicht in de productie van deze beroemde drank. Suikerplantages zijn ook van cruciaal belang voor de economie van de regio.

Wandelingen rond Moshi en een bezoek aan de koffieplantages zijn activiteiten waarvoor de meeste bezoekers naar Moshi komen. Maar de belangrijkste reden waarom bezoekers naar Moshi komen, is voor de Kilimanjaro, de berg waarvan de dikke wolken en met sneeuw bedekte top boven de landbouwstad torent. Klimexpedities vertrekken vroeg in de ochtend vanuit de stad naar Kilimanjaro National Park.

Of je nu in Moshi bent om naar de top van Afrika te trekken of om meer te leren over de koffieteelt en productie, Moshi is een oase van rust en vredige rust, waarvan de stille straten een warm welkom bieden in een prachtige omgeving.

projecten

De lokale NGO is van mening dat ze samen met de lokale partners zelfredzaamheid kunnen ontwikkelen (aangepast aan de beperking : voor kinderen, jeugd en jong volwassenen.). De doelgroep wordt bewust gemaakt van hun eigen kunnen dat hierdoor gecreëerd wordt. Je werkt voor een I-NGO die zorg op maat biedt van kinderen met een mentale beperking en hun families.

Een exchange programma zal onze Tanzaniaanse partners in staat stellen om hun rol in het systeem van het speciaal onderwijs en de gezondheidszorg beter te vervullen. Dit wordt mogelijk gemaakt dankzij het dynamisme van onze vrijwilligers en de medewerking van lokale en andere belanghebbenden. Onze samenwerking is gebaseerd op een respectvolle dialoog, het uitwisselen van kennis, rekening houdend met de samenwerking op lange termijn.

huisvesting

Je verblijft in een hostel of bij een familie. Al naar gelang je wensen en in overleg met de uitvoerende NGO. Je project ligt op 25 minuten rijden van je accommodatie. De kosten van het verblijf worden in overleg afgesproken. Het vervoer van en naar het center gebeurt met het transport van de partner organisatie s ’morgens om 7.30 AM en 4 PM ’s avonds.

De badkamers hebben een westers toilet, lavabo, spiegel en douche met warm water. Lakens en handdoeken zijn inbegrepen, deze moeten wel binnen blijven, voor uitstapjes moet jij je eigen handdoek meenemen. Breng een Afrikaanse stekker mee , wifi is soms moeilijker maar dan kunnen we altijd naar het centrum gaan. Daar is er op de meeste plekken gratis of heel goedkoop wifi, met Umoja overleggen is makkelijker en voorkomt stress. Het is handig als je, je eigen laptop meebrengt.

Maaltijden

Ontbijten en avondeten (ma-vr) doe je steeds in je hostel of gezin, je middagmaal heb je meestal op het project. In het gezin kook jezelf. In het hostel kan je voor 2,5 € een ontbijt of avondeten bestellen.

vrije tijd

Het centrum van Moshi is de laatste jaren veranderd door de vele motortaxi’s en bajaj’s en daardoor chaotisch. Overleg zeker met onze lokale partner welk vervoer je het best neemt om het veilig te houden.

De markt van Moshi is een kleurrijke en levendige plek die zeker moet worden bezocht. Als je rond Moshi stad wandelt, zal je kleurrijke winkels met Afrikaanse bedrukte stoffen opmerken, zoals Kanga’s, Kitenge’s en Batiks.Vergeet ook niet om Arusha te bezoeken.

Overleg rechtstreeks met onze partnerorganisatie want er is zoveel meer te doen in de weekends en veel goedkoper om het hier te boeken.

Koffieplantages

De seizoensgebonden koffieveilingen, waarbij groothandel koffie wordt aangeboden, verpakt en verkocht aan internationale kopers, is een evenement dat je niet mag missen als je in de stad bent. Naast de koffieveiling, geeft de koffiebranderij van Moshi een heerlijk ruikend inzicht in de productie van deze beroemde drank. Suikerplantages zijn ook van cruciaal belang voor de economie van de regio.

Wandelingen rond Moshi en een bezoek aan de koffieplantages zijn activiteiten waarvoor de meeste bezoekers naar Moshi komen.

volunteer abroad alliance - tanzania - Moshi - vrije tijd

Beklim de Kilimanjaro

De belangrijkste reden waarom bezoekers naar Moshi komen, is voor de Kilimanjaro. De berg waarvan de dikke wolken en met sneeuw bedekte top boven de landbouwstad torent. Klimexpedities vertrekken vroeg in de ochtend vanuit de stad naar Kilimanjaro National Park.

Uiteraard is het voor de meest avontuurlijke onder ons. Ben je toch avontuurlijk en in Tanzania? Dan zou je deze kans niet mogen overslaan.

Ben je niet in de mogelijkheid of beschik je niet over de juiste conditie, dan is een dagwandeling misschien een leuk alternatief.

De Mandara dagtocht begint vanaf het hoofdkantoor van Kilimanjaro National Park en de wandeling duurt ongeveer 4 tot 6 uur om Mandara te bereiken, afhankelijk van hoe fit je bent. Het is een gemakkelijke wandeling die je zal belonen met een prachtig uitzicht helemaal tot vlaktes in Kenia wanneer je Maundi Crater bereikt.

Wandel naar de Marangu of Materuni waterval

Onderneem een leuke dagtocht naar de Marangu waterval.

Naar de Materuni watervallen is het minder dan een uur lopen vanuit het nabijgelegen dorp. Met een hoogte van 150 m wordt het beschouwd als de hoogste waterval in de Kilimanjaro-regio. Als je wilt zwemmen in kille wateren, vergeet dan geen zwembroek mee te nemen, want de lagune is veilig om in te zwemmen.

volunteer abroad alliance - tanzania - Moshi - vrije tijd

Bezoek het Chala meer

Lake Chala is geweldig. Een echt stukje Afrika. Grenzend aan Kenia en ongeveer twee uur rijden van Moshi met de auto. Het is een perfecte keuze voor diegenen die willen ontspannen door een beetje rond het kratermeer te lopen, te genieten van de rust van de plaats en als je in de juiste tijd van het jaar gaat, houden kuddes olifanten je in de verte gezelschap.

volunteer abroad alliance - tanzania - Moshi - vrije tijd

Bezoek de chemka hot springs campsite

Ja, Tanzania zit vol verrassingen en Chemka Hot Springs is daar een van! Als je wilt ontsnappen aan de drukte in Moshi, zijn deze warmwaterbronnen  de beste plek om je te ontspannen. Een van de zeldzame plaatsen die er precies hetzelfde uitzien als op de internetfoto’s. De lagune heeft warm water dat aangenaam is om in te zwemmen en kleine vissen die aan je tenen knabbelen.

volunteer abroad alliance - tanzania - Moshi - vrije tijd (5)

volunteer abroad alliance - moshi - vrije tijd

Stranden

Breng je tijd in het weekend of na je werk door op één van de prachtige tropische stranden zoals Zanzibar of Pangani.

volunteer abroad alliance - tanzania - Moshi - vrije tijd

volunteer abroad alliance - moshi - vrije tijd
Ga naar Zanzibar tijdens je vrije tijd

 

Safari

Ga op safari in de Serengeti.

volunteer abroad alliance - moshi - vrije tijd (1)
Zonsondergang Serengeti

kosten

Vrijwilligerswerk in het buitenland gaat nu eenmaal gepaard met kosten en het is niet de bedoeling dat de gemeenschap die jij gaat helpen hiervoor moet opdraaien. Mochten er voldoende budgetten zijn om deze kosten te dragen, dan zouden we deze uitgeven aan een lokale medewerker die de lokale cultuur en dagelijkse gebruiken kent. Wil je meer weten over ons transparant systeem, neem dan een kijkje op de transparantie pagina.

lokale kosten

Deze kosten, die je ter plaatse betaalt, zijn eigen aan je verblijf, zoals je accommodatie en maaltijden. Door lokaal te betalen ben je er ook zeker van dat je bijdrage direct terechtkomt bij de persoon die het organiseert en niet achterblijft op verschillende “tussenstations”. 

Nota: deze kosten zijn enkel voor individueel vrijwilligerswerk. Voor groepsprojecten zijn andere prijzen van toepassing afhankelijk diverse factoren

Voor 4 weken  betaal je vanaf 300 € al naargelang je wensenlijst? In goed overleg kijken we samen uit naar een kamer waar jij jou prettig in voelt.  De 1e en 2e nacht worden geregeld en daarna kan jij zelf jouw keuze maken samen met de lokale partner. Onderstaande prijzen zijn indicatief.

 

Wat is inbegrepen

 • Lokale kosten en voorbereidingen voor je verblijf;
 • Huisvesting & ontbijt (7/7) tijdens je volledige verblijf;
 • Lunch op het project tijdens de werkdagen (ma-vr);
 • Pick-up op de luchthaven in Arusha;
 • Transport naar de luchthaven van Arusha na afloop van je vrijwilligerswerk;
 • Fiets voor de sportievelingen.

Wat is niet inbegrepen

Waarschijnlijk zijn er nog andere uitgavenposten waar je graag rekening mee houdt. De lijst is een summiere opsomming van de meest voorkomende mogelijke kosten:
 • Dranken;
 • Lunch & diners tijdens het weekend en op feestdagen;
 • Diner tijdens de weekdagen;
 • Reisverzekering;
 • Kosten gerelateerd aan je vrije tijd;
 • Visum €50, met je visum gaat je mentor helpen zodra jij aanvaard bent;
 • Souvenirs;
 • Extra snacks;
 • Andere transportmiddelen dan de fiets (of voeten).

Aansluitingsbijdrage

Wij willen ervoor zorgen dat er voldoende instroom is van vrijwilligers om elk project leefbaar te houden. Veel projecten vragen immers een continuïteit aan vrijwilligers om het project te laten slagen of voldoende impact te creëren. Jammer genoeg kost marketing en vrijwilligers werven veel geld. De budgetten die de deelnemende organisaties inzamelen tijdens wervingscampagnes worden gebruikt om projecten in het zuiden uit te werken ten behoeve van de lokale bevolking en deze willen wij dus niet aanspreken voor marketingcampagnes.

De aansluitingsbijdrage dient om de kosten van ons vrijwilligersplatform te dragen. Wij vragen aan elke deelnemer een eenmalige bijdrage van €130. Dit is enkel bij de eerste keer vrijwilligerswerk en pas nadat je aanvaard bent. Na betaling van deze bijdrage kan je in de toekomst onbeperkt vrijwilligerswerk doen bij welk project dan ook (als er plaats is en je voldoet aan de gestelde eisen uiteraard).

Zodra jij aangesloten bent, informeren wij je steeds zodra er nieuwe projecten bijkomen in onze alliantie.

Waarvoor wordt je aansluitingsbijdrage gebruikt?

 • Jaarlijkse kosten voor het beheer van ons platform zoals het beheer van de inschrijvingsdatabase, website, administratie …. Deze kosten proberen we tot een minimum te beperken maar moeten wel gedekt worden. Wij hebben een mooie website die onderhouden moet worden en waarop alle informatie betreffende onze programma’s en onze organisatie up-to-date gehouden moet worden.
 • Promotie kost nu eenmaal geld en wij willen ons zoveel mogelijk zichtbaar maken in het straatbeeld om voor elk project voldoende vrijwilligers te vinden. Deze bijdrage wordt dus o.a. ook gebruikt voor promoties op diverse media, drukwerken, maar ook de aanwezigheid op beurzen & netwerkevenementen.
 • We zijn vrijwilligers en steken veel energie in onze projecten maar ook in je voorbereiding. In het verleden hadden we vrijwilligers die niet kwamen opdagen. Dat is heel vervelend voor ons team en de lokale bevolking die we steunen. We zien deze bijdrage dan ook als een soort garantie dat je je toezegging zal nakomen.
 • Je krijgt je eigen persoonlijke webpagina waar jij alles kan schrijven over je ervaringen in het buitenland en op die manier het thuisfront op de hoogte houdt van je avontuur in het buitenland.

Je kan alles over de mogelijke kosten lezen op onze transparantie pagina.

praktisch

Wij laten je uiteraard niet vertrekken zonder grondige voorbereiding en begeleiding. Wij hebben met Volunteer Abroad Allliance een systeem uitgewerkt dat ervoor zorgt dat jij op beide oren kan slapen en met een gerust gevoel kan vertrekken voor je vrijwilligerswerk in het buitenland. Zodra jij bent aanvaard en met alles in orde bent gesteld, kan jij rekenen op de begeleiding van onze experts.

Zodra je bent ingeschreven en geaccepteerd voor jouw project, kan jouw voorbereiding beginnen. Je krijgt op de website al veel te lezen, maar daarnaast kan jij je nog op andere manieren voorbereiden op jouw reis. Eenmaal aangekomen, kan je ook rekenen op de begeleiding van ons lokaal team.

Projectpagina

Het doen van vrijwilligerswerk zal een impact hebben op jou en op de lokale bevolking. Wij vinden het erg belangrijk om bij jou als vrijwilliger een stuk bewustwording te creëren, zodat jij je optimaal kunt voorbereiden op wat jou als vrijwilliger te wachten staat. Daarom ontvang jij na aanvaarding als vrijwilliger de inlogcodes voor de projectpagina. Hier vind je informatie die voor jou als vrijwilliger belangrijk is voor je voorbereiding. Zo kan je alles lezen over jouw project, accommodatie, instructies voor een visumaanvraag, een paklijst, cultureel advies voor jouw land en nog veel meer…

Persoonlijke Mentor

Onze ervaren mentor neemt contact met je op en zal jou helpen met advies en antwoorden op de vragen die je hebt. Jouw mentor is een lid van een organisatie die deel uitmaakt van onze alliantie en al jaren met fondsenwerving werkt voor het project waar jij naar reist, je kan dus spreken van een echte specialist. Onze mentors zijn leden van onze alliantie en hebben jaren ervaring in de projecten. Dit systeem zorgt ervoor dat jij van VAA een 100% deskundige begeleiding krijgt.

Andere bestemmingen

Volunteer Abroad Alliance - Ecuador - Otavalo
Volunteer Abroad Alliance - Ecuador - Otavalo

Ecuador

Otavalo

volunteer abroad alliance - gambia - jammeh Kunda
volunteer abroad alliance - gambia - vlag

Gambia

Jammeh Kunda

Volunteer Abroad Alliance - Ghana - Kpando
Ghana vlag

Ghana

Kpando District

Laos vang vieng
vrijwilligerswerk in Laos

Laos

Vang Vieng

Vrijwilligerswerk in Oeganda

Oeganda

Mukono

Volunteer Abroa Alliance - Peru - nueva union
Volunteer Abroad Alliance - Peru - vlag

Peru

Nueva Unión

volunteer abroad alliance - senegal - warang
volunteer abroad alliance - senegal - warang - vlag

Senegal

Warang