Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES

Website automatisch vertaald – contacteer ons bij eventuele fouten.

Een blog is niet allen je gedachten uiten…. Maar ook een medium om anderen te inspireren.

De voordelen van je eigen blog

Onze gratis blog is er voor elke vrijwilliger die aanvaard is voor onze projecten. Is dat niet geweldig!

  • Je krijgt je eigen persoonlijke webpagina (volunteerabroadalliance.org/blog/gekozennaam) waar je kan schrijven over je avonturen.
  • Een post schrijven op je eigen blog is veel netter dan een lange Facebook post. Een sociale media post gedraagt als iets vluchtigs op het internet en is snel uit het oog verdwenen terwijl je blog steeds makkelijk toegankelijk is.
  • Je kan je post eenvoudig rechtstreeks, vanaf je pagina, delen op je sociale media, zodat je vrienden en volgers op de hoogte gebracht worden van je laatste avontuur, terwijl je verhaal op je eigen pagina zichtbaar blijft. Zelfs je pagina kan je eenvoudig delen op dezelfde sociale media.
  • Als je vrijwilligerswerk doet, wordt het moeilijk om de details te onthouden van alle geweldige dingen die je hebt gezien en gedaan. Het is een leuke herinnering om achteraf al je avonturen nog eens na te lezen. Door het neerschrijven van je ervaringen, op je eigen blog, heb je een geweldige manier gevonden om al je herinneringen achteraf terug op te roepen, want ze zijn in chronologische volgorde te lezen op je persoonlijke blog.
  • Je gaat veel verder dan enkel wat beeldmateriaal te delen via de sociale media, je gaat ook context creëren bij je avonturen en ervaringen. Een foto van je werkzaamheden kan er misschien wel mooi uitzien, maar beschrijven hoe moeilijk maar ook inspirerend de voorbereidingen waren geeft pas een compleet beeld.

 

gratis blog
Schrijf waar en wanneer je wil en deel je ervaringen met de rest van de wereld.

 

Hoe eenvoudig is een blog?

Laagdrempelig

  • Je moet er geen technische ervaring voor hebben. Je kan eenvoudig op deze je blog aanmaken (eenmaal aanvaard als vrijwilliger) en je ervaringen neerschrijven. Als je weet hoe je een mail moet sturen of een Facebook post kan plaatsen dan gaat dit je ook zeker lukken.
  • Heb je ergens een foutje geschreven, of is de tekst toch niet wat het moet zijn? Dan kan je achteraf ook eenvoudig wijzigingen aanbrengen.

 

Flexibel

  • Hé, je doet in eerste instantie vrijwilligerswerk niet? Wij gaan niet bepalen waar en wanneer jij je verhaal moet schrijven, het “bazerig” zijn laten we over aan je werkgever.
  • Je schrijft waar en wanneer je maar wil. Ben jij een persoon die graag dagelijks bij het ontbijt een post schrijft over de ervaringen van de dag voorheen, dan ga je snel een uitgebreid dagboek krijgen. Ben je echter de persoon die zich enkel wil focussen op zijn vrijwilligerswerk en de ervaringen wekelijks of op andere tijdstippen wil delen, dan is dat ook een mogelijkheid. Jij bepaalt het allemaal zelf. Wij gaan je enkel aanmoedigen mee te werken.

 

Op elk toestel

Je moet niet investeren in speciaal materiaal. Je kan je verhaal schrijven op elk toestel dat verbinding maakt met het internet, en waar je mee kan schrijven, je kan zelfs met je smartphone aan de slag.