Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES

Website automatisch vertaald – contacteer ons bij eventuele fouten.

Vrijwilligerswerk in het buitenland voor families

Wat we voor onszelf doen, sterft met ons,
wat we voor anderen doen, is en blijft onsterfelijk.

Een zinvol alternatief voor je jaarlijkse vakantie

Ben je op zoek naar een ervaring voor je familie die lang na thuiskomst blijvende herinneringen achterlaat? Vrijwilligerswerk in het buitenland is de beste manier om een ​​nieuw land te ervaren en je familie onder te dompelen in een andere cultuur, terwijl je iets geeft aan een gemeenschap in het buitenland.

Kostbare tijd doorbrengen met je familie en vrijwilligerswerk is de perfecte combinatie om van deze wereld een betere plek te maken. We hebben verschillende programma’s die geschikt zijn voor vrijwilligerswerk in het buitenland voor families. Je kan vrijwilligerswerk doen met je kinderen, broers en zussen of zelfs met je
grootouders.

Net als alle ouders en grootouders zetten wij ons ook in voor de persoonlijke ontwikkeling van je familie. We willen helpen om de kijk van je familieleden op de wereld uit te breiden en hun eigen toekomst in handen te nemen. We willen je familieleden bewust maken van de andere maatschappelijk relevante thema’s die buiten hun eigen leefwereld spelen. Je familie leert niet alleen een nieuwe cultuur kennen, maar leert ook om in een groep te werken en persoonlijk te ervaren hoe verrijkend het is om anderen een betere toekomst te geven.

Met jarenlange ervaring in ontwikkelingssamenwerking zijn wij van mening dat wij voor je familie een interessante partner zijn bij het ontwikkelen van een vrijwilligersproject in het buitenland. Een vrijwilligersproject is een volwaardig alternatief voor de traditionele zomervakantie en kan gecombineerd worden met culturele excursies ter plaatse.

Waarom een groepsproject met je Familie

Wij zijn van mening dat een vrijwilligersproject een meerwaarde is voor verschillende doelstellingen van uw gezin/familie.

  • Je familieleden gaan zich persoonlijk ontwikkelen;
  • Je familieleden gaan zelfvertrouwen kweken;
  • Je familieleden hun taalvaardigheid zal verbeteren;
  • Je familieleden gaan leren leven en werken in een internationale en interculturele omgeving waardoor ze hun blik op de wereld vergroten;
  • Het plaatst studerende familieleden hun opleiding in internationaal licht want het staat mooi op hun cv;
  • ….
Vrijwilligerswerk families
Je gaat met je familie iets nieuws ontdekken

Vrijwilligerswerk in het buitenland is een unieke ervaring voor je deelnemers

Een groepsproject uitvoeren met Volunteer Abroad Alliance is duurzaam reizen met een sterke toewijding. Maak kennis met de cultuur en de dagelijkse realiteit van het land, niet als toerist, maar als gast.

Kleinschalig

De lokale bevolking profiteert het meest van kleinschalig toerisme.

inleving

Unieke ontdekking en ontmoetingen met de lokale gemeenschap.

Persoonlijke betrokkenheid

De lokale gemeenschap leer je pas echt kennen door met hen samen te werken.

Waarom we vrijwilligerswerk voor Families organiseren

vrijwilligerswerk buitenland families
Je maakt kennis met andere personen en hun gebruiken.

Op maat van je Familie

Een groepsproject is een unieke combinatie van vakantie, groepsreis en vrijwilligerswerk. Het is misschien geen toeristische vakantie, maar we maken wel tijd voor ontspanning. Met onze plaatselijk team kan je historische locaties, opvallende gebieden verkennen of een rustdag inlassen. Onze plaatselijke teamleden kennen de omgeving op hun duimpje en brengen je naar plaatsen weg van de platgetreden paden.

De leden van onze alliantie die groepen verwelkomen, hebben al met veel andere groepen samengewerkt. We zijn actief in verschillende gebieden, variërend van het bouwen van scholen tot gezondheidszorg en landbouw. Onze groepsprogramma’s zijn altijd succesvol omdat we het programma aanpassen aan de individuele behoeften van de groep.

Er is een verschil in groepsgrootte, periode, duur maar ook groepswensen en je bestemming. Daarom zal er voor iedere geïnteresseerde groep altijd een nieuwe planning en kostenplaatje worden opgemaakt vanaf aankomst op de bestemming tot vertrek.

We plannen en zorgen voor programma’s waarmee groepen positieve bijdragen kunnen leveren aan gemeenschapsprojecten, intercultureel leren, stimuleren en het persoonlijke perspectief kunnen uitbreiden. Door elke groep op maat te benaderen, kunnen we met je samenwerken aan een groepsproject dat bij je plannen en budget past.

Je hebt de flexibiliteit om het hele jaar door te vertrekken en dit met een door jouw bepaalde groepsgrootte. Wij laten het aan jou over waar, wanneer en voor hoe lang je een groepsproject uitvoert. We sluiten niemand uit en willen elke organisatie de kans geven om een andere cultuur te leren kennen.

Je komt op plekken waar je (deels) leeft onder primitieve omstandigheden en een ander klimaat. Je projectwerk is afgestemd op jouw fysieke mogelijkheden. Het is geen erg zware reis, maar je moet er rekening mee houden dat het geen typisch toeristische reis is. Het enige wat we vragen is dat de deelnemers een goede basisconditie en mentale gezondheid.

Tijdens je vrijwilligersprogramma moeten kinderen en tieners onder de 16 jaar te allen tijde onder toezicht staan ​​van een ouder of voogd. Als je kinderen van 16 jaar en ouder hebt, is het voor hen mogelijk om op bepaalde bestemmingen deel te nemen aan hun eigen vrijwilligersproject. Tijdens de eerste stap van de aanvraag kijken we of dit mogelijk is en ons lokale team koppelt graag individuele gezinsleden aan de juiste projecten.

Afhankelijk van de samenstelling van je familie, vooral als je met kleine kinderen reist, gaan we waarschijnlijk speciale huisvesting regelen samen met ons plaatselijk team. Dit biedt families meer privacy en de mogelijkheid om samen te verblijven in privékamers.

Als je op zoek bent naar een meer sociale omgeving dan heb je de mogelijkheid om samen met andere internationale vrijwilligers in een vrijwilligershuis te wonen. je familie kan op die manier kennismaken met onze individuele vrijwilligers zodat je ook eventuele mede-vrijwilligers van een andere kant leert kennen. Het is soms ook mogelijk om eenpersoons- / tweepersoonskamers in het vrijwilligershuis te regelen.

Neem contact met ons op als je de geschiktheid voor jouw familieproject in het buitenland wil bespreken. We gaan je graag ondersteunen met de beste bestemming om aan de unieke behoeften van uw gezin te voldoen.

Vrijwilligerswerk buitenland families
We bouwen voldoende vrije tijd in voor uitstapjes in de omgeving waar de doorsnee toerist niet komt.

Waar kan je met je Familie op groepsproject?

Volunteer Abroad Alliance - Ecuador - Otavalo
Volunteer Abroad Alliance - Ecuador - Otavalo

Ecuador

Otavalo

Volunteer Abroad Alliance - Ghana - Kpando
Ghana vlag

Ghana

Kpando District

Laos vang vieng
vrijwilligerswerk in Laos

Laos

Vang Vieng

Vrijwilligerswerk in Oeganda

Oeganda

Mukono

volunteer abroad alliance - senegal - warang
volunteer abroad alliance - senegal - warang - vlag

Senegal

Warang

Mogelijke projecten voor je Familie

Je groep zamelt zelf geld in voor jullie eigen project en gaan dit zelf ter plaatse uitvoeren. Jullie bepalen zelf op voorhand jullie budget en aan de hand van dit bedrag kijken wij samen met de lokale bevolking waar er op dat moment nood is, zij weten dit immers beter dan wij. Wij zetten geen minimum op het in te zamelen bedrag.

Het programma van een projectreis is dus veel concreter & flexibeler dan een inleefreis omdat je zelf in de fondsen voorziet om je eigen project uit te voeren.

Het project is niet noodzakelijk “bouwen”, zo kan een groep verpleegkundigen bijvoorbeeld aan de slag in een EHBO post.

Volunteer Abroad Alliance - Ward

heb je nog vragen?

Graag maken wij een praatje om te zien welk groepsproject het beste past bij je groep. Stuur een mail naar onze coördinator Ward –  ward@volunteerabroadalliance.org