Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES

Website automatisch vertaald – contacteer ons bij eventuele fouten.

Vrijwilligerswerk in het buitenland

Onderschat nooit je kracht om het leven van iemand anders te verbeteren

help ons een handje en Bouw mee aan een betere wereld

Vrijwilligerswerk in het buitenland is een geweldige manier om je tijd, energie en geld te besteden. Je helpt niet alleen een land in nood te ontwikkelen, maar je krijgt er ook een levens veranderende ervaring voor terug.

Vrijwilligerswerk in het buitenland is zeer divers en er is voor iedereen wel een  project waar je aan kan meewerken te voordele van de plaatselijke gemeenschap.

verscheidenheid aan projecten

Wat wordT jouw bestemming?

actief in verschillende continenten

Volunteer Abroad Alliance is actief op verschillende continenten en bestemmingen. Ons doel is om een gemeenschap van organisaties en vrijwilligers op te bouwen die onze projecten ondersteunen op enkele van de mooiste plekken op aarde.

Hier vind je al onze verschillende bestemmingen, en je kan je voorkeur kiezen. Er is voor iedereen wel een vrijwilligerservaring. Als het te moeilijk is om te kiezen, vergeet dan niet dat je altijd meer dan één bestemming kan combineren om je ultieme reis te maken! Sterker nog, als je eenmaal lid bent van onze Alliantie, heb je onbeperkt toegang tot de projecten waarin je past.

In ruil voor het helpen van een andere gemeenschap tijdens je vrijwilligerswerk in het buitenland, krijg je als vrijwilliger een zeer lonende ervaring, evenals een kans om in het buitenland te verblijven en te werken, de lokale taal te leren, deel te nemen aan lokale gebruiken of tradities en te reizen. Veel vrijwilligers beginnen met weinig of geen ervaring en keren terug naar hun thuisland met nieuwe vaardigheden, waardoor ze ook nog aantrekkelijker worden op hun respectievelijke arbeidsmarkt.

Tijdens je vrije tijd kan je ook kiezen om te reizen en de omgeving te verkennen weg van de platgetreden paden. Je kan dit dagelijks doen, na je werkdag, of je kan in het weekend de tijd nemen om uitgebreidere uitstappen te maken met andere vrijwilligers, de lokale bevolking of alleen, naar meer afgelegen plaatsen. Je kan er ook voor kiezen te reizen als je vrijwilligerswerk is afgelopen want je bent er nu toch.

Elk jaar doen honderdduizenden mensen vrijwilligerswerk in het buitenland en komen terug thuis met nieuwe vaardigheden, nieuwe vrienden en onvergetelijke herinneringen. Ondergedompeld worden in het buitenland betekent dat je waarschijnlijk wordt blootgesteld aan nieuwe talen. Als vrijwilliger spreek je waarschijnlijk Engels of een andere wereldtaal tijdens werkuren, maar je hebt ook een unieke kans om de lokale taal te leren door interactie met de lokale bevolking, door met je gastgezin te praten of door lessen te volgen.

Volunteer Abroad Alliance - Ward

heb je nog vragen?

Graag maken wij een praatje om te zien welk vrijwilligerswerk het beste past bij je past. Stuur een mail naar onze coördinator Ward –  ward@volunteerabroadalliance.org