Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES

Website automatisch vertaald – contacteer ons bij eventuele fouten.

ONZE MISSIE: DE WERELD VERBETEREN!

Veel projecten 1 missie

De aangesloten organisaties van onze Alliantie hebben meer dan 25 jaar ervaring bij het helpen van gemeenschappen verspreid over de hele wereld. Volunteer Abroad Alliance is geregistreerd als non-profitorganisatie, wat betekent dat we geen bedrijfsmodel hanteren omdat “goed doen” een missie is en geen op winst gebaseerd initiatief mag zijn.

We hebben geen Westers personeel en onze teams in het land waar je vrijwilligerswerk doet worden ondersteund door onze organisaties die lid zijn van onze alliantie en die dagelijks actief fondsenwerven voor de projecten waar onze vrijwilligers de lokale teamleden helpen.

De missie van onze organisatie is om een positieve impact te hebben op kansarme gemeenschappen, financieel in de eerste plaats, vrijwilligerswerk kwam er later bij.

Door samen te werken, staan wij sterker en kunnen kandidaat vrijwilligers zich inzetten in authentieke, eerlijke & transparante projecten.

Door echte ontwikkelingssamenwerking met verschillende organisaties, kunnen wij de algemene kosten verspreiden over tal van projecten en het bereik naar het doelpubliek vergroten want interesses verschillen van persoon tot persoon. Vrijwilligers komen dan ook nog eens in contact met andere organisaties waarvan zij tegen hun netwerk kunnen spreken. Voorbeeld: de verpleegkundige die naar Zuid-Afrika gaat met een organisatie die actief is in gezondheidszorg komt ook nog een onderwijsproject tegen van een andere organisatie in Laos en vertelt hierover tegen haar vriendin die leerkracht is.

Er is veel interesse in ontwikkelingssamenwerking maar velen staan sceptisch tegenover de traditionele ontwikkelingssamenwerking. Iedereen wil de dag van vandaag ook zelf kunnen meewerken in het veld en kennis maken met de plaatselijke problematiek. Door vrijwilligerswerking kom je in contact met een  maatschappij die volledig verschilt van je eigen leefwereld. Hierdoor krijg je niet alleen een andere kijk op ontwikkelingssamenwerking, je krijgt ook een compleet beeld van een cultuur waarvan je niet wist dat deze eigenlijk mooier is dan je zelf dacht. Vrijwilligerswerking in het buitenland is  de meest voor de hand liggende optie waarmee een win-win situatie gecreëerd wordt voor alle partijen.

Een missie gericht naar onze vrijwilligers

De samenleving waar we allemaal deel van uitmaken, is de afgelopen decennia enorm geëvolueerd. Naast een academische opleiding zijn ook je persoonlijke ontwikkeling en sociale vaardigheden enorm belangrijk geworden. Respect voor de ander, tolerantie, een open geest, dit zijn waarden die niet langer kunnen worden genegeerd vanuit ons huidige wereldbeeld. Het is onze missie en verantwoordelijkheid om de kansen die wij krijgen  te delen met degenen die deze kansen worden onthouden.

Het is onze missie om onze vrijwilligers een andere cultuur te laten zien: zijn mensen, religie en complexe situaties in andere landen. Op die manier hopen wij dat onze vrijwilligers in de toekomst een ander wereldbeeld krijgen met respect voor iedereen op deze planeet.

Onze visie is om het gezicht van vrijwilligerswerk te veranderen en niet om een ​​reisbureau te worden. Wij geloven niet in de term “vrijwilligerstoerisme” omdat armoede geen toeristische attractie is.

Wij geloven niet in vrijwilligerstoerisme. Vrijwilligers zijn geen toeristen. Onze projecten zijn geen toeristische attractie

Verantwoordelijke Missie

Het is onze missie om in alles verantwoordelijk te zijn voor alle aspecten van onze projecten. Voor ons gaat het om meer dan alleen het creëren van vrijwilligersprojecten. We werken hard om ethische projecten te creëren en uit te voeren die prioriteit geven aan de behoeften van de gemeenschap. Onze programma’s zijn ontworpen om een duurzame meerwaarde te leveren met respect voor de gemeenschappen die we helpen. Wij hebben een lange termijn visie en we werken er hard aan om ervoor te zorgen dat vrijwilligers realistische verwachtingen ontwikkelen over de impact die ze zullen hebben.