Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES

Website automatisch vertaald – contacteer ons bij eventuele fouten.

maak kennis met onze werking

Elk van ons kan een verschil maken. Samen maken we verandering.

samen staan we sterker

Volunteer Abroad Alliance is een alliantie van Belgische non profits die samen met hun partnerorganisaties een verschil willen maken voor benadeelde gemeenschappen.

een verzameling van ervaring

Dankzij de uniek samenwerking van onze alliantie kan Volunteer Abroad Alliance teren jaren ervaring en expertise op diverse vlakken. De deelnemende organisaties zijn al jaren actief in hun projecten waardoor deze alliantie zekerheid geeft op top expertise. Onze mentors kennen als geen ander de projecten waar je vrijwilligerswerk doet omdat zij hier zelf al jaren bij betrokken zijn.

Onze manier van werken garandeert een positieve impact op zowel de gemeenschap die jij gaat helpen, maar ook op jou als vrijwilliger. Met Volunteer Abroad Alliance staat een win-win situatie bovenaan.

De deelnemende organisaties van onze alliantie zijn actief in diverse adviesraden en worden jaarlijks geëvalueerd door diverse expertencommissies, wat maakt dat de projecten waarin jij gaat werken betrouwbaar met focus op vooruitgang en samenwerking.

ons valideringsproces

Regelmatig krijgen wij mails met de vraag of een organisatie of een reisbureau zich kan aansluiten bij onze alliantie. Hoe goed soms de bedoelingen ook zijn kunnen wij niet op de meeste aanvragen ingaan omdat er niet voldaan wordt aan ons streng valideringsproces.

Wij hebben een streng valideringsproces omdat we willen dat vrijwilligers hun tijd efficiënt besteden bij NGO’s & NON-profits, die de vrijwilligers gebruiken voor het behalen van hun doelstellingen.

Ons valideringsproces is grondig en met zorg samengesteld. Onze dubbele validatie is de enige manier waarop we echt de impact hebben op die we op de wereld die we willen creëren. Deze manier van werken zorgt ervoor dat al onze projecten geldige projectlicenties en wettelijke registratie hebben.

  1. Alle samenwerkende partners in onze alliantie zijn officieel geregistreerd als een non-profitorganisatie in een westers land (voornamelijk België).
  2. Alle organisaties werken samen met een geregistreerde partner in één van de landen waar je vrijwilligerswerk gaat doen.
 

We nemen onze projecten serieus waardoor het kan zijn dat de voorwaarden om bij een project aan de slag te gaan misschien strenger lijken dan bij andere organisaties. Dit komt omdat kwaliteit steeds boven kwantiteit staat.

alle details

geschiedenis Volunteer Abroad Alliance

Hoe het begon

Hoe, waar, wanneer en waarom is VAA van start gegaan?
Volunteer Abroad Alliance - team

Team

Wie maakt allemaal deel uit van Volunteer Abroad Alliance?
volunteer abroad alliance

Missie

Wat is onze missie naar de lokale gemeenschap en vrijwilligers?
Visie - Volunteer Abroad Alliance

Visie

Wat is onze visie op vrijwilligerswerk in het buitenland?
volunteer abroad alliance - transparant

Transparant

Hoe transparant is Volunteer Abroad Alliance?
reviews volunteer abroad alliance

Reviews

Wat hebben onze vrijwilligers te vertellen?
Gratis blog

Vrijwilligersblog

Gratis blog voor vrijwilligers.
Volunteer abroad alliance - artikels - nieuws

Nieuws & artikels

Artikels en nieuws van en over Volunteer Abroad Alliance