Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES

Website automatisch vertaald – contacteer ons bij eventuele fouten.

Onderneming naar het buitenland

Wat we voor onszelf doen, sterft met ons,
wat we voor anderen doen, is en blijft onsterfelijk.

Een alternatief voor je bedrijfsuitjes

Tegenwoordig zijn ondernemingen steeds meer betrokken bij acties op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ook jouw onderneming kan in actie komen en je professionele kennis delen met gemeenschappen in andere delen van de wereld. Zoals alle ondernemers zijn wij ook toegewijd aan de ontwikkeling van onze projecten en jouw professionele kennis kan onze projecten helpen.

Met jarenlange ervaring in ontwikkelingssamenwerking zijn wij van mening dat wij voor je onderneming een interessante partner zijn bij het ontwikkelen van een bedrijfsvrijwilligerswerk in het buitenland. Een vrijwilligersproject is een meer dan een volwaardig alternatief voor de traditionele zakenreizen, teambuildings, incentives en kan gecombineerd worden met excursies ter plaatse.

Wij zijn van mening dat vrijwilligerswerk met personen gelinkt aan je onderneming een meerwaarde is voor verschillende doelstellingen van je onderneming.

Waarom een groepsproject met je onderneming

  • Het is bewezen dat potentiële medewerkers tegenwoordig niet alleen kijken naar wat de arbeidsvoorwaarden maar ook hoe georganiseerd het bedrijf is in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Voor bedrijven zorgt het voor gemotiveerde medewerkers en een goede reputatie.
  • Medewerkers krijgen de kans om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen, te groeien op het gebied van interculturele samenwerking, creatief om te gaan met de middelen die je hebt en om op een andere manier te leren communiceren.
  • Medewerkers die deelnemen aan een groepsreis zullen elkaar beter en op een nieuwe manier leren kennen, wat het wederzijds begrip en de samenwerking zowel tijdens als na de reis zal verbeteren. Het werk dat ze doen is daarom niet alleen waardevol voor het project, maar ook goed voor teambuilding.
  • Je klanten werken graag samen met een onderneming die zich inzet voor anderen.
  • Lokale gemeenschappen profiteren van de nieuwe vaardigheden die ze leren door kennisuitwisseling, interculturele samenwerking en van de directe resultaten van het werk van de vrijwilligers, afhankelijk van het type project.
Onderneming naar het buitenland
Medewerkers en klanten tonen interesse in ondernemingen die zich focussen op maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Vrijwilligerswerk in het buitenland is een unieke ervaring voor je deelnemers

Een groepsproject uitvoeren met Volunteer Abroad Alliance is duurzaam reizen met een sterke toewijding. Maak kennis met de cultuur en de dagelijkse realiteit van het land, niet als toerist, maar als gast.

Kleinschalig

De lokale bevolking profiteert het meest van kleinschalig toerisme.

inleving

Unieke ontdekking en ontmoetingen met de lokale gemeenschap.

Persoonlijke betrokkenheid

De lokale gemeenschap leer je pas echt kennen door met hen samen te werken.

Waarom we vrijwilligerswerk voor ondernemingen organiseren

Onderneming naar het buitenland
Deelnemers aan groepsproject zetten zich in ten dienste van de plaatselijke gemeenschap.

Op maat van je onderneming

Een groepsproject is een unieke combinatie van vakantie, groepsreis en vrijwilligerswerk. Het is misschien geen toeristische vakantie, maar we maken wel tijd voor ontspanning. Met onze plaatselijk team kan je historische locaties, opvallende gebieden verkennen of een rustdag inlassen. Onze plaatselijke teamleden kennen de omgeving op hun duimpje en brengen je naar plaatsen weg van de platgetreden paden.

De leden van onze alliantie die groepen verwelkomen, hebben al met veel andere groepen samengewerkt. We zijn actief in verschillende gebieden, variërend van het bouwen van scholen tot gezondheidszorg en landbouw. Onze groepsprogramma’s zijn altijd succesvol omdat we het programma aanpassen aan de individuele behoeften van de groep.

Er is een verschil in groepsgrootte, periode, duur maar ook groepswensen en je bestemming. Daarom zal er voor iedere geïnteresseerde groep altijd een nieuwe planning en kostenplaatje worden opgemaakt vanaf aankomst op de bestemming tot vertrek.

We plannen en zorgen voor programma’s waarmee groepen positieve bijdragen kunnen leveren aan gemeenschapsprojecten, intercultureel leren, stimuleren en het persoonlijke perspectief kunnen uitbreiden. Door elke groep op maat te benaderen, kunnen we met je samenwerken aan een groepsproject dat bij je plannen en budget past.

Je hebt de flexibiliteit om het hele jaar door te vertrekken en dit met een door jouw bepaalde groepsgrootte. Wij laten het aan jou over waar, wanneer en voor hoe lang je een groepsproject uitvoert. We sluiten niemand uit en willen elke organisatie de kans geven om een andere cultuur te leren kennen.

Je komt op plekken waar je (deels) leeft onder primitieve omstandigheden en een ander klimaat. Je projectwerk is afgestemd op jouw fysieke mogelijkheden. Het is geen erg zware reis, maar je moet er rekening mee houden dat het geen typisch toeristische reis is. Het enige wat we vragen is dat de deelnemers een goede basisconditie en mentale gezondheid.

Desgewenst kan er vaker een groepsreis plaatsvinden, dezelfde of een nieuwe groep kan een jaar later weer bij dezelfde gemeenschap aan de slag. Wie weet word je bedrijf een grote steun voor een gemeenschap die niet dezelfde kansen heeft, zou dat niet geweldig zijn?

Teambuilding

De nadruk ligt hier op het versterken van de teamgeest en wat is er mooier dan samen te werken aan iets zinvols. Medewerkers van een bedrijf of organisatie werken samen aan iets dat het bedrijf sponsort.

Incentives

Ondernemingen gebruiken incentives voor verkoopmedewerkers, tussenpersonen of klanten. De beloning en de bijbehorende erkenning stimuleren een gewenst gedrag. Met Volunteer Abroad Alliance willen we bedrijven de mogelijkheid bieden om een alternatief aan te bieden door vrijwilligerswerk aan te bieden aan hun deelnemers. Deelnemers kunnen in groep of individueel deelnemen aan een project.

Met je onderneming naar het buitenland
Je deelnemers krijgen de kans om elkaar beter te leren kennen.

Waar kan je met je onderneming op groepsproject?

Volunteer Abroad Alliance - Ecuador - Otavalo
Volunteer Abroad Alliance - Ecuador - Otavalo

Ecuador

Otavalo

Volunteer Abroad Alliance - Ghana - Kpando
Ghana vlag

Ghana

Kpando District

Laos vang vieng
vrijwilligerswerk in Laos

Laos

Vang Vieng

Vrijwilligerswerk in Oeganda

Oeganda

Mukono

volunteer abroad alliance - senegal - warang
volunteer abroad alliance - senegal - warang - vlag

Senegal

Warang

Mogelijke projecten voor je onderneming

Je groep zamelt zelf geld in voor jullie eigen project en gaan dit zelf ter plaatse uitvoeren. Jullie bepalen zelf op voorhand jullie budget en aan de hand van dit bedrag kijken wij samen met de lokale bevolking waar er op dat moment nood is, zij weten dit immers beter dan wij. Wij zetten geen minimum op het in te zamelen bedrag.

Het programma van een projectreis is dus veel concreter & flexibeler dan een inleefreis omdat je zelf in de fondsen voorziet om je eigen project uit te voeren.

Het project is niet noodzakelijk “bouwen”, zo kan een groep verpleegkundigen bijvoorbeeld aan de slag in een EHBO post.

Volunteer Abroad Alliance - Ward

heb je nog vragen?

Graag maken wij een praatje om te zien welk groepsproject het beste past bij je groep. Stuur een mail naar onze coördinator Ward –  ward@volunteerabroadalliance.org