Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES

Website automatisch vertaald – contacteer ons bij eventuele fouten.

Engelse les geven

Share

Geef engelse les in Laos

Ondanks alle geleverde inspanningen om het onderwijs te verbeteren in Laos blijft de kwaliteit nog steeds ondermaats. Er is een tekort aan (gemotiveerde) leerkrachten, de school infrastructuur laat te wensen over en vroegtijdig schoolverlaten zijn enkele problemen. Deze problemen zijn zichtbaar in Vang Vieng waar de groeiende toeristische markt vraagt naar personeel dat Engels spreekt. Geen of een gebrekkige kennis van de Engelse taal is een probleem in een zoektocht naar een deftige job in de toeristische sector. Wij geven Engelse lessen aan de kinderen van gemeenschappen die hiervoor onvoldoende toegang tot hebben.

Het onderwijsproject verbindt hulpeloze scholen en ons opleidingscentrum met vrijwilligers, zodat de studenten waardevolle Engelse taalvaardigheden kunnen verwerven. Bovendien brengen vrijwilligers nieuwe ideeën en perspectieven die intercultureel begrip bevorderen.

Wat zijn je taken?

Vrijwilligers worden ingeschakeld bij één van volgende projecten

  1. Wij bieden naschoolse Engelse lessen aan in onze eigen school in eigen beheer. Hier kunnen kinderen en jongeren terecht die weerhouden zijn voor extra naschoolse activiteiten, voor lessen met oog op latere tewerkstelling in de toeristische sector.
  2. Engels maakt deel uit van het lessenprogramma in de lagere school. Het probleem is dat niet elke lagere school beschikt over een leerkracht Engels. Wij assisteren de lokale leerkrachten in de lagere school zodat zoveel mogelijk kinderen toch kennismaken met het Engels. Deze lessen zijn een grote uitdaging want de doelgroep is nog jong (tussen 7 en 10 jaar oud) en het Engels is zeer beperkt.
  3. Soms komen ook nog andere scholen om hulp vragen, zoals de plaatselijke “hoge school”.

Deelnemingsvoorwaarden

Een opleiding tot leerkracht is niet nodig wij vragen wel dat jij volgende eigenschappen bezit:

  • De Engelse taal machtig zijn.
  • De creativiteit en het initiatief bezitten om klassen met beperkte middelen te leiden.

schema

Jij kan het hele jaar door starten. Afhankelijk van de periode geef jij les tijdens de avonduren of overdag.

Alle praktische info

Alles wat je moet weten over je verblijf in Vang Vieng