Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES

Automatisch vertaald – contacteer ons bij eventuele fouten

Laatste nieuws over: COVID-19 en onze projecten

Gemeenschapsbegeleiding

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Gemeenschapswerk in Peru

Als vrijwilliger ga je aan de slag in het centrum en ben je actief bezig voornamelijk kinderen en jongeren met verschillende leeftijden tussen 3 & 19 jaar.

We beschikken over een goed uitgeruste bibliotheek op de mezzanine van dit lokaal waar de kinderen niet alleen rustig kunnen lezen maar ook hun huiswerk kunnen en mogen maken. De bib is uitgerust met 3 vaste computers en wellicht zullen er nog heel wat laptops bijkomen. De organisatie beschikt in het lokaal ook over een eigen internetantenne.

Er is ook een speeltuintje dat goed onderhouden is en waar heel wat mogelijkheden zijn voor sport en spel. Het centrum beschikt naast de bib over een ruime zaal, een keuken, berging en dokterskabinet.

Wat zijn je taken?

Voor de vakantieperiode, die in Peru in januari en februari valt, is het de taak om kinderen tijdens deze vakantieperiode op een nuttige wijze kan bezighouden (speelpleinwerking). Dit kan gaan van sport en spel tot knutselen en zelfs basisinitiatie Engels en ICT. Door het grote leeftijdsverschil wordt er best in groepen gewerkt om op deze wijze aan te passen aan de mogelijkheden van elke leeftijdscategorie.

tijdens het schooljaar is het best mogelijk om actief als vrijwilliger aan de slag te gaan om enkele uren per dag niet alleen activiteiten te doen met de kinderen, maar ook huiswerkbegeleiding te doen. Een mogelijkheid is ook dat de vrijwilliger bijvoorbeeld van woensdag tot en met zondag op het project verblijft en maandag en dinsdag vrij neemt tijdens het schooljaar. Dit gebeurt in samenspraak met de mentor en de plaatselijke verantwoordelijken.

Deelnemingsvoorwaarden

Van de vrijwilliger wordt verondersteld dat hij/zij een goede ervaring heeft in het organiseren van sport, spel en knutselen. Iemand met een achtergrond in de jeugdbeweging bijvoorbeeld maar ook mensen met, of in, een opleiding kleuter of lager onderwijs.

Naast minstens een goede basiskennis van het Spaans is het zeker aanbevolen om een goede kennis van het Engels en ICT te hebben om aan de kinderen initiatie Engelse les en ICT te kunnen geven.

schema

Activiteiten lopen gedurende het hele jaar. Je schema hangt af van de periode van het jaar en bespreek je met je mentor en de plaatselijke verantwoordelijken. Je beschikt over voldoende vrijheid om een diversiteit aan activiteiten te organiseren.

Alle praktische info

Alles wat je moet weten over je verblijf in Nueva Unión