Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES

Website automatisch vertaald – contacteer ons bij eventuele fouten.

Gemeenschapsbegeleiding

Share

Gemeenschapswerk in Peru

Als vrijwilliger ga je aan de slag in het centrum en ben je actief bezig voornamelijk kinderen en jongeren met verschillende leeftijden tussen 3 & 19 jaar.

We beschikken over een goed uitgeruste bibliotheek op de mezzanine van dit lokaal waar de kinderen niet alleen rustig kunnen lezen maar ook hun huiswerk kunnen en mogen maken. De bib is uitgerust met 3  vaste computers en 7 laptops. De organisatie beschikt in het lokaal ook over een eigen internetantenne.

Er is ook een speeltuintje dat goed onderhouden is en waar heel wat mogelijkheden zijn voor sport en spel. Het centrum beschikt naast de bib over een ruime zaal, een keuken, berging en dokterskabinet.

Wat zijn je taken?

Voor de vakantieperiode, die in Peru in januari en februari valt, is het de taak om kinderen tijdens deze vakantieperiode op een nuttige wijze kan bezighouden (speelpleinwerking). Dit kan gaan van sport en spel tot knutselen en zelfs basisinitiatie Engels en ICT. Door het grote leeftijdsverschil wordt er best in groepen gewerkt om op deze wijze aan te passen aan de mogelijkheden van elke leeftijdscategorie.

Deelnemingsvoorwaarden

Van de vrijwilliger wordt verondersteld dat hij/zij een goede ervaring heeft in het organiseren van sport, spel en knutselen. Iemand met een achtergrond in de jeugdbeweging bijvoorbeeld maar ook mensen met, of in, een opleiding kleuter of lager onderwijs.

Een goede kennis van het Spaans is een ‘absolute vereiste’. Ook een goede kennis van het Engels is zeer wenselijk.

Naast minstens een goede taalkennis is het zeker aanbevolen om een goede kennis van ICT te hebben om aan de kinderen initiatie ICT te kunnen geven.

schema

Activiteiten lopen tussen half december en half maar. Je schema hangt af van de periode van het jaar en bespreek je met je mentor en de plaatselijke verantwoordelijken. Je beschikt over voldoende vrijheid om een diversiteit aan activiteiten te organiseren.

Alle praktische info

Alles wat je moet weten over je verblijf in Nueva Unión