Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES

Website automatisch vertaald – contacteer ons bij eventuele fouten.

Geef les in een kleuterschool

Share

Volunteer Abroad Alliance - Senegals - Warang - Kleutertjes

De vrijwilliger gaat aan de slag in een kleuterschool met 111 kinderen met leeftijden tussen 3 & 5 jaar.

Wat zijn je taken?

De verantwoordelijkheid van de vrijwilliger is veelzijdig. Belangrijk is het observeren van de kleuters om in te spelen op de interesses, de mogelijkheden, de voorkeuren, de gevoelens, de dingen waar het kind goed in is, of op vaardigheden of attitudes die onvoldoende ontwikkeld zijn.

Al deze componenten zitten dus ook vervat in de taken van de vrijwilliger en bevatten het begeleiden (dus ook creatieve beeldend, ritmische, muzikale en communicatieve vaardigheden), in overleg met de verantwoordelijke leerkracht.

De vrijwilliger ontdekt en stimuleert hoe hij/zij de leeractiviteiten voor kleuters kan voorbereiden, organiseren en begeleiden. Hoe stimuleer je de ontwikkeling van kleuters? Hoe organiseer je dat?

Hij/zij moet begrip opbrengen en weten dat de toekomst van de Senegalese samenleving ligt in onderwijs en scholing, en in staat zijn om de opvoeding van kinderen uit arme gezinnen aan te voelen, bij te staan en te verbeteren. Daarvoor wordt hij/zij voldoende geïnformeerd door de directie en de bevoegde leerkrachten. Persoonlijke voorstellen/aanbevelingen zijn welkom.

Vrijwilligers moeten geïnteresseerd en in staat zijn om lokale leraren te helpen bij de opvoeding van kinderen tussen 3 en 6 (kleuterschool). Persoonlijke en creatieve ideeën worden op prijs gesteld. Oplossingen/aanbevelingen voorstellen voor de kwaliteit van het onderwijs. Ook steun en ideeën voor vernieuwing en verbetering zijn altijd welkom net zoals oplossingen/aanbevelingen over de kwaliteit van het onderwijs.

Deelnemingsvoorwaarden

Een goede tot gevorderde kennis van het Frans is noodzakelijk.

schema

De vrijwilligers volgen het tijdschema van de schooluren. De schooltijd loopt elke dag van 8.00 uur tot 16.00 uur. Woensdagnamiddag en weekend heb je vrij.

Het hele jaar door. Tijdens het regenseizoen juli, augustus, september en de vakanties (kerst- en paasvakantie) zijn er geen klasactiviteiten bij onze projecten. Tijdens deze periode hebben we minder vrijwilligers nodig maar zijn er wel regelmatig taken die uitgevoerd moeten worden. Tijdens de aanvraag voor je vrijwilligerswerk leer je hier meer over.

Alle praktische info

Alles wat je moet weten over je verblijf in Warang