Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES

Website automatisch vertaald – contacteer ons bij eventuele fouten.

Lager onderwijs

Share

lager onderwijs in Senegal

Je gaat gaat aan de slag in de lagere school met 494 leerlingen die bestaat  uit 12 klassen:

Primaire sectie (2x C.I./Integratielessen): 6 jaar (voor kinderen die geen kleuteronderwijs hebben gevolgd)

Voorbereidingslessen (2x C.P./Cours Préparatoire) : 7 jaar

Elementaire lessen 1st jaar (2x C.E.1/Cours Elementaire) : 8 jaar

Elementaire lessen 2de jaar (2xC.E.2/Cours élémentaires 2ième année) : 9 jaar

Secundaire lessen eerste jaar (2xC.M.1/Cours Moyen 1ère année) : 10 jaar

Secundaire lessen tweede jaar (2xC.M.2/Cours Moyen 2ième année) : 11 jaar

Wat zijn je taken?

  • Vrijwilligers helpen lesplannen te ontwikkelen in lijn met de leerplandoelstellingen voor vakken, waaronder wiskunde, talen, geschiedenis, aardrijkskunde en wereldoriëntatie.
  • Ze gebruiken de inhoud van hun leerervaring en moedigen aan om meer inzicht te krijgen in de onderwerpen waarin de kinderen geïnteresseerd zijn. Vrijwilligers dragen ook bij aan schoolevenementen en communiceren hiervoor met ervaren collega’s en met de schooldirectie.
  • Persoonlijke en creatieve ideeën worden op prijs gesteld. Als vrijwilliger stel je oplossingen en kwaliteitsaanbevelingen voor. Steun en ideeën voor vernieuwing en voor verbetering worden aangemoedigd. De vrijwilligers worden voldoende ingelicht en begeleid door de directie en de bevoegde leerkrachten.

Deelnemingsvoorwaarden

  • Vrijwilligers moeten geïnteresseerd en in staat zijn om de plaatselijke leerkrachten te ondersteunen bij de opvoeding van kinderen tussen 6 en 11 jaar.
  • Begrip opbrengen en beseffen dat een betere toekomst van de Senegalese samenleving ligt in onderwijs en in scholing. In staat zijn om de opvoeding van kinderen uit arme gezinnen aan te voelen, bij te staan en te verbeteren.
  • Een goede tot gevorderde kennis van het Frans is noodzakelijk.

schema

Doorlopend maar houd er rekening mee dat tijdens het regenseizoen juli, augustus, september en de vakanties (kerst- en paasvakantie) er geen klasactiviteiten zijn. Tijdens deze periode hebben we minder vrijwilligers nodig maar zijn er wel regelmatig taken die uitgevoerd moeten worden. Tijdens de aanvraag voor je vrijwilligerswerk leer je hier meer over.

De vrijwilligers volgen het tijdschema van de lessen. De schooltijd loopt elke dag van 8.00 uur tot 16.00 uur. Woensdagnamiddag en weekend ben je vrij.

Alle praktische info

Alles wat je moet weten over je verblijf in Warang