Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES

Website automatisch vertaald – contacteer ons bij eventuele fouten.

Medische & sociale dienstverlening in senegal

Share

Medische en sociale dienstverlening in senegal

Wij bieden in onze scholengroep in Senegal diverse strekkingen van geneeskunde aan, gaande van algemene geneeskunde, tandheelkunde, verpleging, sociale assistentie, kinesitherapie, en andere specialiteiten.

De leerlingen kunnen tijdens schooluren gebruik maken van EHBO medicatie in een apart lokaal onder toezicht van een beroepsverpleger. Vrijwilligers worden op de hoogte gebracht door de directie en de bevoegde verpleger.

Wat zijn je taken?

  • Het doel van de vrijwilliger is bijdragen tot de kwaliteit en continuïteit van de zorgverlening binnen een specifiek domein in de scholengroep waar wij actief zijn.
  • De kern van de bijdrage van de vrijwilliger is diagnostisch onderzoek verrichten, de gezondheidstoestand van de patiënt bewaken en zo nodig therapeutisch handelen.
  • Concreet behoren de taken van de vrijwilliger: het onderzoeken, monitoren, behandelen, begeleiden van en communiceren met alle patiënten met alle aandoeningen binnen het (medisch) vakgebied.

Deelnemingsvoorwaarden

  • De vrijwilliger heeft een opleiding genoten (of volgt een opleiding) binnen een specifiek medisch domein (geneeskunde, tandheelkunde, kinesitherapie, verpleging, sociale assistentie).
  • Ook vrijwilligers die extra begeleiding geven zonder medische ingrepen zijn welkom. Het is belangrijk dat je sociaal gericht bent en openstaat voor het organiseren van activiteiten voor kinderen met een downsyndroom.
  • Een goede tot gevorderde kennis van het Frans is noodzakelijk om vlot te kunnen samenwerken met het plaatselijk team.

schema

Doorlopend maar houd er rekening mee dat tijdens het regenseizoen juli, augustus, september en de vakanties (kerst- en paasvakantie) er geen klasactiviteiten zijn. Tijdens deze periode hebben we minder vrijwilligers nodig maar zijn er wel regelmatig taken die uitgevoerd moeten worden. Tijdens de aanvraag voor je vrijwilligerswerk leer je hier meer over.

De vrijwilligers regelen hun werk in overleg met de directie van de schoolgroep.

Alle praktische info

Alles wat je moet weten over je verblijf in Warang