Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES

Website automatisch vertaald – contacteer ons bij eventuele fouten.

vrijwilligerswerk boeddhistisch klooster

Vrijwilligerswerk in een boeddhistisch klooster

Waarschijnlijk heb je tijdens het surfen op het internet al enkele vrijwilligersprogramma’s gevonden waar je boeddhistische monniken kan helpen, voornamelijk onderwijsprojecten zoals het onderwijzen van Engels aan boeddhistische monniken.

Wist je dat de monniken die je lesgeeft voornamelijk jonge novicen zijn die door hun familie voor een korte (of langere) periode naar het klooster worden gestuurd? Financiële redenen zijn niet altijd de belangrijkste reden. Lokale families sturen hun kinderen niet alleen om financiële redenen of karma naar de tempel of het klooster, maar ook om respect voor de familie te krijgen.

Meisjes worden niet toegelaten tot de boeddhistische tempelscholen, dus ze zijn uitgesloten van de training die je gratis geeft

Engels leren aan boeddhistische monniken komt de monniken ten goede, en ja onderwijs is gratis. Wees echter realistisch en hou er rekening mee dat als je vrijwilligerswerk doet in een tempel en boeddhistische monniken lesgeeft, je 50% van de bevolking uitsluit. Meisjes worden immers niet toegelaten tot de boeddhistische tempelscholen, dus ze zijn uitgesloten van de training die jij gratis geeft.

Elke gerespecteerde non-profit en NGO volgt de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling die zijn opgesteld door de Verenigde Naties. Bij vrijwilliger Abroad Alliance hebben de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling altijd de hoogste prioriteit en we respecteren ook de SDG5 – gendergelijkheid.

vrijwilligerswerk boeddhistisch klooster
SDG 5 spreekt over gendergelijkheid, meisjes krijgen jammer genoeg geen toegang tot de tempelscholen.

Bij Volunteer Abroad Alliance stellen we onze projecten open voor iedereen. We verwelkomen zowel meisjes als boeddhistische monniken, en ja, we hebben boeddhistische monniken die lessen volgen bij sommige van onze onderwijsprojecten.

vrijwilligerswerk boeddhistisch klooster
Wij verwelkomen boeddhistische monniken in onze reguliere lessen.

Onderdompeling in het boeddhisme

Door vrijwilligerswerk te doen bij onze projecten en door ons lokale team geïntroduceerd te worden in een lokale tempel, zal je hoogstwaarschijnlijk een meer echte boeddhistische onderdompeling ervaren dan je ooit dacht zal krijgen door vrijwilligerswerk te doen bij een commercieel tempelcomplex, omdat deze laatste constant worden overspoeld door bezoekers.

We begrijpen wel dat vrijwilligers zich willen onderdompelen in een nieuwe religie en vrijwilligerswerk willen doen met boeddhistische monniken. Daarom bieden we de mogelijkheid om meer over het boeddhisme te leren door vrijwilligerswerk te doen bij onze projecten in boeddhistische landen.

vrijwilligerswerk boeddhistisch klooster
De plaatselijke bevolking zorgt voor een onderdompeling in het Boeddhisme.

Momenteel kan je vrijwilligerswerk doen bij verschillende projecten in Laos en Cambodja. Onze lokale teams leggen je graag meer uit over het boeddhisme en kunnen je kennis laten maken met de lokale monniken. Naast het helpen van de lokale gemeenschap leer je ook meer over het boeddhisme direct van de lokale bevolking.

Share