Vrijwilligerswerk in het Buitenland tijdens COVID

Nu de wereld weer opengaat en de reisbeperkingen worden opgeheven, maken veel vrijwilligers zoals jij plannen om naar het buitenland te gaan om steun te geven aan mensen in nood. We begrijpen dat dit een uitdagende tijd is om te reizen en omdat je waarschijnlijk veel vragen hebt, hebben we hieronder de meest gestelde vragen over reizen tijdens de COVID-19 beantwoord.

Op dit moment krijgen we veel vragen (en aanvragen) voor vrijwilligerswerk bij onze projecten. Zoals je kan lezen op onze website staat bij ons kwaliteit boven kwantiteit en zijn de plaatsen beperkt, hierdoor moeten wij jammer genoeg het “eerst komt eerst principe” hanteren want wij zijn niets met te veel vrijwilligers op een bestemming als de gemeenschap die je gaat helpen er geen baat bij heeft. Neem contact met ons op om je vrijwilligerswerk te bespreken.

Onderstaande bestemmingen zijn momenteel open, hou er wel rekening mee dat er mogelijks reisvoorwaarden zijn afhankelijk van je woonplaats. Voor de reisvoorwaarden kan je een kijkje nemen op de website van IATA, het Ministerie van Buitenlandse Zaken of de meest nabijgelegen ambassade van je bestemming.

Vrijwilligerswerk in Oeganda
Oeganda vlag Volunteer Abroad Alliance

Oeganda

Mukono

Volunteer Abroad Alliance - Ecuador - Otavalo
Volunteer Abroad Alliance - Ecuador - Otavalo

Ecuador

Otavalo

Volunteer Abroa Alliance - Peru - nueva union
Volunteer Abroad Alliance - Peru - vlag

Peru

Nueva Unión

Vrijwilligerswerk in Afrika - Tanzania
Volunteer Abroad Alliance - Tanzania - flag

Tanzania

Moshi

volunteer abroad alliance - gambia - jammeh Kunda
volunteer abroad alliance - gambia - vlag

Gambia

Jammeh Kunda

Volunteer Abroad Alliance - Ghana - Kpando
Ghana vlag

Ghana

Kpando District

volunteer abroad alliance - senegal - warang
volunteer abroad alliance - senegal - warang - vlag

Senegal

Warang

Laos vang vieng
vrijwilligerswerk in Laos

Laos

Vang Vieng

Als je voor je startdatum COVID-19 krijgt, kunnen we je vrijwilligerswerk uitstellen.  

Als je kosten maakt voor het wijzigen van je vluchten, moet dit worden gedekt door je verzekeringspolis. Alle verzekeringen zijn echter anders, dus we raden je ten zeerste aan om de voorwaarden van je verzekering te lezen voordat je vertrekt. 

Elk land heeft zijn eigen specifieke veiligheidsmaatregelen. Je kan bij je mentor terecht over deze maatregelen voordat je je thuisland verlaat.

Je krijgt ook een briefing aan het begin van je vrijwilligerswerk over hoe je lokaal veilig blijft en wat de huidige beperkingen zijn.

Over het algemeen raden we je echter aan om mondkapjes te dragen in het openbaar vervoer en op je stageplaats, en te allen tijde in het openbaar. We vragen je ook om drukke plaatsen te vermijden – het respecteren van sociale afstand is op dit moment erg belangrijk.

Onze lokale teams weten naar welke ziekenhuizen en klinieken vrijwilligers moeten gaan als ze ziek worden of symptomen vertonen.

Volunteer Abroad Alliance - Ward

heb je nog vragen?

Graag maken wij een praatje om te zien welk groepsproject het beste past bij je groep. Stuur een mail naar onze coördinator Ward –  ward@volunteerabroadalliance.org