Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES

Website automatisch vertaald – contacteer ons bij eventuele fouten.

gratis vrijwilligerswerk buitenland

Gratis vrijwilligerswerk in het buitenland

Vrijwilligerswerk In het buitenland is de droom van velen en een blijvende ervaring die je nooit vergeet. Vrijwilligerswerk In het buitenland is voor Iedereen een win win situatie, je gaat niet enkel een gemeenschap helpen maar je gaat ook je professionele en persoonlijke kennis verder ontwikkelen. Er zijn dus veel voordelen als je vrijwilligerswerk In het buitenland doet.

Als je echter op het internet gaat zoeken naar vrijwilligerswerk in het buitenland dan val je al snel achterover van de kosten die daar som mee gepaard gaan. Soms betaal je op voorhand al enkele duizenden euro’s voor een maand en dat zonder je vliegtickets visums en andere zaken. Deze initiatieven die al dat geld uit je zakken toveren gaan door onder de noemer voluntourism.

gratis vrijwilligerswerk buitenland
Wees voorzichtig met je keuze waar je vrijwilligerswerk doet. De doelgroep mag niet het slachtoffer zijn van onredelijke eisen

Weetjes over gratis vrijwilligerswerk in het buitenland

Gratis vrijwilligerswerk In het buitenland is nooit gratis

Gratis vrijwilligerswerk in het buitenland moet niet enkel voor jou gratis zijn. Als je vrijwilligerswerk doet dan geef je, je tijd en je kennis, gratis. Het idee achter gratis vrijwilligerswerk is immers dat jij je tijd, ervaring en andere positieve punten geeft zonder er iets voor terug te krijgen, dus ook geen vergoedingen onder de mom van accommodatie, eten of vliegtickets.

Hou er rekening mee dat als je een natuurlijke vergoeding zou krijgen, je een extra persoon bent waar een gemeenschap, die het al moeilijk heeft, voor moet opdraaien.

De meeste vrijwilligers hebben geen enkel probleem om voor hun verblijf en transport te betalen zolang deze kosten niet torenhoog zijn of deze vooraf moet betalen om deel te nemen aan een project.

Met Volunteer Abroad Alliance betaal je alle kosten gerelateerd aan je vrijwilligerswerk persoonlijk ter plaatse aan de persoon die het organiseert, wij hebben daarover een transparante werking.

Is gratis vrijwilligerswerk in het buitenland mogelijk?

Als je gaat zoeken op het internet vind je zeker en vast aanbiedingen waar je tal van voordelen krijgt als je vrijwilligerswerk doet veelal onder mom van accommodatie of maaltijden. Boven schreven we al dat gratis vrijwilligerswerk In het buitenland nooit gratis is, daarom raden wij ook aan om deze initiatieven zeker en vast uit verschillende hoeken te bekijken.

Wees zeker voorzichtig met deze initiatieven want veelal gaat het hier over commerciële organisaties die hun doelpubliek, waar jij je diensten voor aanbied, laat betalen voor hun service.

Er zijn tal van private scholen die vrijwilligers gebruiken om les te geven waardoor een plaatselijke leerkracht zonder job blijft zitten gewoon omdat die buitenlander een extra marketing trucje is, bovendien het is niet zeker dat deze buitenlander dezelfde kennis heeft als deze lokale leerkracht. Een andere sector die graag gratis vrijwilligerswerk in het buitenland aanbiedt is de toeristische industrie, het is immers heel gemakkelijk om leegstaande kamers aan te bieden aan vrijwilligers in ruil voor hun diensten, maar ook nu blijft de plaatselijke gemeenschap met het lege handen achter.

Het idee achter gratis vrijwilligerswerk in het buitenland is dat je een gemeenschap helpt en niet een privé initiatief. Je bent als vrijwilligers immers iets extra voor de gemeenschap en geen vervanging.

Je kan ook zelf ter plaatse op zoek gaan naar een organisatie die je iets in ruil geeft voor je vrijwilligerswerk maar ook dan moet je opletten of het geen toeristisch initiatief is en ook hier het initiatief vanuit alle hoeken te bekijken.

gratis vrijwilligerswerk buitenland
Je doet vrijwilligerswerk in het buitenland om iemand te helpen niet voor een gratis vakantie

Hoe geraken de projecten aan fondsen?

Dat is nu net het geweldige aan Volunteer Abroad Alliance, de doelstelling van alle organisaties die lid zijn van onze alliantie, is een gemeenschap helpen. Vrijwilligerswerk is een hulpmiddel om deze doelstellingen te bereiken en geen activiteit om fondsen te werven.

De eerste focus van de deelnemende organisaties is het werven en zoeken van voldoende fondsen om de projecten uit te voeren. Jammer genoeg volstaan deze niet altijd en daarom zijn vrijwilligers een extra hulpmiddel. Mochten wij voldoende fondsen en budgetten vinden dan zouden wij graag gebruik maken van een plaatselijke medewerker in plaats van een vrijwilliger.

Gratis vrijwilligerswerk in het buitenland is mogelijk

Boven hebben wij geschreven over de verschillende valkuilen waar je mee moet opletten bij gratis vrijwilligerswerk in het buitenland.

Zoals je kan lezen op onze transparantie pagina. hebben wij geen enkel probleem als je ergens anders vrijwilligerswerk wil doen, het is immers onze missie om zoveel mogelijk gemeenschappen te helpen ook zij die geen deel uitmaken van onze alliantie. Twijfel je over een intiatief, neem dan zeker contact met ons en we laten onze specialisten van die regio het intiatief beoordelen, jij bepaalt zelf of je het advies al dan niet volgt. Is dat niet mooi?

 

 

Share